Translate

luni, 21 ianuarie 2013

Jurnal de bord

Cruzime

Povestirile sunt dupa fapte reale!!!

     Fericire...in ce constă această fericire pentru mine in zilele astea, e destul de simplu, un pachet de ţigari preferabil Palmal....o cafea proastă facută de mine dimineaţa....1 Leu ca să imi iau o paine... ceva de mîncare....şi puţin zahăr să indulcesc lucrurile amare (cafea,ceai, etc.).
     (21:23 PM) Stau intins cu cracii pă birou, gen "aim ză bo$$" şi scriu ce imi trece prin minte, doar ce am venit de la un egzamen la care nu am invaţat si totuşi am luat o nota buna (datorita colegului), viaţa e frumoasă şi incorectă in acelaşi timp.
     (21:27 PM) Am intors cartofii,...........am şi scos prima tura (imi plac cartofii prajiţi)....la gară in juru orei 20 un cetăţean aflat sub influenţa băuturilor alcoolice filozofa cu noi...." Bautura te deconcentrează....imi propun să fac ceva dar dacă beau 200 de tărie nu mai fac... aşa am ajuns aici, am bagaju' la Gara de Est...nu vreau sami stric bocancii ( maro, rezistenţi, moştenire de familie probabil) dar dacă ajung io la est in sera asta intineresc cu 20 de ani." Tragea dintro tigară cu nesat ( in prealabil luată cu titlu de imprumut de la un coleg binevoitor), a demonstrat ca nu e nici cerşetor cu mainile tabacite de munca fizică ...şi totuşi incerca să işi/ne explice prin monolog de ce bea....Trăgînd o concluzie finală că "cinei harnic si munceste ori e prost ori nu gandeste"-nimic mai adevarat. Bautura in special cea cu grade e pentru cine ştie să o consume şi să evite penibilismu'.
    (21:39 PM) Ce vroiam sa scriu de fabt ...cum taia tata porcu....Atenţie conţinut explicit!!! ...Domle tata a fost crescut şi invăţat că ce face omu cu mîna lui e lucru manual. Pă la ţara arăţi că ai cohones dacă iţi tai tu singur  porcu frate de craciun. Iarna, temperatura scăzută sau nu, cu zăpadă sau nu...iarna asta de care vorbesc a avut o perioada calduroasă dupa o zapada bunicică. Dimineata se trezeşte tata, işi reglează jocu cu un pahar binemeritat de ţuică de corcoduşă (puterea ursului), adună cele mai mari cuţite din casă şi incepe să le ascută ...etapa asta reprezenta trezirea familionului şi a incă 3 patru vecini....buuun intre timp in loc de mic dejun mai  băga patru păharele de licuare magică. Pasul numaru doi caută in toată curtea o sîrmă ţeapană de aproximativ 2 metri pă care o dădea in două şi intră in coteţ leagă animalu cu o precizie de lacatuş mecanic fix intre canini şi premolari, cu o decsteritate de şofer de camion il dirija din faţă iar noi il impingeam de la spate oarecum terfiaţi. Pasul trei aveam in fundu curţii un corcoduş vînjos unde capatul sîrmei avea să fie legată la circa un metru de sol cu porc cu tot in capatul celălalt ( vorba aia, fara sunet anu asta, era ca un miel la taiere), cu cuţitul ales, bien ascuţit, şi cu cele cîteva păharele de ţuică pentru curaj probabil ii secţionează jugulara....ramane suspendat inert...chileru işi şterge cuţitu pă blugii ( turceşti) folosiţi şi la alte activităţi gospodăreşti. Pasul număru patru, transportăm porcu in spatele curţii in exterior( nici o casă doar cîmp cît vezi cu ochii, locuiam la periferie) il aşează pune paie pă iel dă foc..in 3 minute porcu era la circa 200 de metri pe cîmp alergînd cu focu pă el,cade secerat. Pasu cinci, cum aduci un porc de dousute de chile de la dousute de metrii in condiţiile in care peste tot erau bălţi de apă şi nămol pînă la glezne...cu roaba. Neam chinuit cîtiva inşi(cu nişte vecini) să urcam obiectu in roabă, stătea porcu ca la plaje la Mamaia crăcit in timp ce  5-6 persoane aprox. impingeau o roabă prin namoale... Inainte să aprindă paile, tata a mai băut vreo 2-3 păhărele si ia mai controlat jugulara la bietu animal ...aşa ca să fie sigur.

DN 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu